Jdi na obsah Jdi na menu
 


img_4060.jpg  a.jpg

Autorka fotografie vpravo: Lucka Schönová (LuckyDarri)


NĚCO O NÁS

Jmenuju se Zuzana a mám 2 úžasné fenky border kolie Elbu a Dobby, s kterými se mimo jiné věnuju psím sportům. Děláme hlavně agility a dogfrisbee.
 Od září 2010 studuju na Univerzitě Palackého v Olomouci na Přírodovědecké fakultě - Mezinárodní rozvojová studia.

Od bezmezné vášně ke kočkám jsem přešla nakonec trochu víc ke psům.
Svoje psy trénuju pomocí pozitivní motivace a klikru.

Spolubydlící psů jsou: perská kóča Pipilota a papoušek žako šedý Kuček  :o). Jsou taky v kontaktu s koňma, ovcema, dalšíma kočkama a teď nově i s kozlem a krávama.

...trochu mojí historie, současnosti a budoucnosti:
Hrála jsem asi 4 roky závodně volejbal, než mi selhaly kolena a musela jsem asi na konci 9.třídy ZŠ skončit. Přestala jsem to zvládat i časově, když jsem šla do prváku na gympl, byla už u nás Elbuška a začala jsem s ní běhat agility a chodit na cvičáky. To by do té doby nešlo. Volejbal jsem potom hrála ještě dva roky u nás za Velkou Bystřici, ale ani to se neukázalo jako ideální řešení. Zatím jsem volejbal pověsila na hřebík, občas se k němu vracím aspoň rekreačně. Pořád mi něco bylo málo, a mezi tréninky agility jsem na konci druháku začala vtěstnávat tanec, a to hip hop v taneční škole, což mi vydrželo něco přes rok.
Musím říct, že mi tancování fakt chybí, ale popravdě, lidi z této branže mě moc neoslovují a ve čtvrťáku už mi docela hořela koudel k maturitě, takže se věnuju psům a to mě baví nejvíc. :O)

Mimo zvířata nebo psích sportů jako takových, mám ráda spoustu dalších sportů, ať už kolektivních nebo těch individuálních. V létě jsme jezdili s rodičema od malička na kole, včetně dovolených. Jeli jsme cestu kolem Berounky v ČR(dětství), Sardínii v roce 2002, cestu kolem Dunaje, takže ČR, kousek Německo, Rakousko, SVK a zpět ČR v roce 2004, jižní Anglii v roce 2006, jižní Francii - Provence v roce 2007 a v roce 2009 jsme byli ve Švýcarsku v Bernských Alpách.
V zimě jezdím od 5 let na lyžích a poslední roky jsem naprosto propadla snowboardu!
Mimo ČR jezdíme jednou za zimu do Itálie, když to časově a finančně vyjde.

Od roku 2012 jsem dobrovolnicí v o. s. Maendeleo, v neziskovce, která dělá rozvojovou pomoc v Tanzanii. Zaměřuje se na zemědělské mikropůjčky pro chudé farmáře na venkově. V roce 2013 jsem strávila léto v Tanzanii, právě na projektu této neziskovky. Pokud Vás to zajímá víc, mrkněte na www.maendeleo.cz nebo na Facebook OS Maendeleo. Z Tanzanie jsem taky psala blog, moje zážitky a zkušenosti můžete číst tady

Obrazek
autorka fotografie: LuckyDarri
foto z naší procházky Hrubým Jeseníkem z července 2009