Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak to všechno začalo..

18. 11. 2009

Každý člověk jiného psa si hledá, při troše štěstí vrána k vráně sedá..

Naším prvním psem byla Aljašská malamutka Daily. Milovala jsem ji. Od chvil, kdy mě vozila v kočáře nebo na saních, přes dny, které jsem s ní strávila na všech čtyřech jako její kamarád pes, až po tu hřejivou spokojenost, kterou rozdávala všem. Vždycky jsem si říkala, že malamuty musím mít u sebe vždycky.. Buhužel nikdo tu není věčně a po 11 letech Dailinka odešla. Zmohly ji nádorky na mléčných žlázách. Nebylo to lehké..

Určitě budete souhlasit, že bez psa to ale taky nejde.. Když došlo o půl roku později konečně na výběr štěňátka, došlo taky na borderky. Postupně jejich nezaměnitelné vlastnosti.. vytrvalost, pracovitost, síla, odhodlanost, nikde nekončící chuť pořád něco dělat a mnohé další.. uchvátili všechny. Teď už asi po Alaskánovi až tak netoužím, našla jsem se :0), ale kdo ví..

Někdo si borderky pořizuje, protože jsou dobré, rychlé a příjemně se s nimi pracuje. Někdo si je pořídí, protože jsou na předních příčkách ve spoustě psích sportů, protože se jim líbí pes Turbo nebo jsou v reklamě.. A někdo třeba tak jak mám Elbu já, prostě ke mně přirostla a našly jsme si cestu plnou her, srandy a především využíváme pozitivního tréninku!
Popularizace hold občas pomůže, a občas uškodí. Miluju jejich povahu.. jejich původní využití.. jejich všechno. Bez borderky už zkrátka ani ránu. Tím spíš bez Elbušky :0)!

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář