Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobby - 7 měsíců

1. 7. 2011

Je načase zmínit zase pár novinek, co teď s Dobby děláme... Nechtěla jsem to celé cpát do novinek, to by byl zase román . Tak raději sem.

dsc_6385.jpg
Foto Lucka Schönová, Elba a Dobby: červen - procházka na Posluchov. Díky!

Myslím si, že za těch 7 měsíců(které oslavili i sourozenci 29. 6.), můžu říct zhruba toto:

- Je úžasná!
- Je skvělá!
- Je bájo!
- Je jedinečná!
- Je strašně rychlá, do všeho opravdu maká!
- Je sebevědomá, ale ne agresivní nebo dominantní!
- Je pozorná, učenlivá, hravá, mrštná, prostě akční super-štěndo jak má být!

...

- Dá se říct, že přivolání ted máme tak na 95 %. Zkrátka na stoprdo to ještě v některých situacích není- např. někdo cizí nebo známý, pes nebo člověk jde naproti nám, Dobinka je puštěná a první běží za dotyčným a až pak se vrací. ;)
- Pečlivě trénujeme taky odložení, které je ted asi tak na 80- 90 %, minimálně doma a na zahradě ano, mezi více rušivých elementů- psů, lidí- jsme se ještě nedostaly, ale mám v plánu brzo zařadit "čekej" do agility tréninků. Sem tam se nám ještě v domácím trénování stane, že vykřiknu "tabule" (návod Barči Sajdokové, díky ) a malý Dobík se zvedá, takže na tom dál pracujeme. Musím říct, že jsme se s tímto teď hodně posunuly, tak snad to časem doděláme ve všech fázích a bude to na 100 %.
- Naučily jsme se "kouzlo otočku" a už jsme ji zařadily i do parkúru, je prostě boží. Jak se jmenuje pravym jménem nevim, připravuju nějaká nová videa, tak třeba ji tam uvidíte.
- Dál a dál trénujem chůzi u nohy (podle návodu "heeling" Silvie Trkman ), ale nějak nestíháme, nebo to spíš svedu na svoji lenost... Kdybych to dělala častěji, už to asi dávno máme. Snad se k tomu brzo dopracujem, už by se nám to občas fakt hodilo...
...

- Co nám fakt nejde a nemáme natrénováno, je chůze na vodítku. Navíc jak má odmala postroj a je zvyklá tahat "prsama", myslim, že na obojku by se mi trošku dusila . Snad tuhle ošemetnou věc dáme brzo do pořádku, protože "nemám ráda" psy, co neumí chodit na vodítku ;)))... (Nebo budu muset u sebe udělat vyjímku, chichi.)
- No a co jsme ještě nezačaly a už bychom opravdu měly, je prkno na sbíhané zóny! Naše zónovky bych si ráda představovala jako rovné sbíhané a zatáčecí 2on-2off , takže to už abychom začaly makat. Z toho vyplývá, že během příštího týdne si jedu pro
prkno, a tímto moc děkuju Šárce a Gerdičce, které mi ho zapůjčí na natrénování!!! Další, co s Dobikem souběžně chceme začít je pozice 2on-2off na krabici. (Jen co doděláme tu chůzi u nohy.)

Jestli Vám připadá, že všecko jako stojí tak nějak na mně a že jsme pozadu, máte pravdu, není tomu jinak, vynasnažím se, abych se polepšila.
Mimo to se snažím brigádama vydělat nějaky penízky, abychom měli na všecky ty soustředění a pak na nějakou parádní dovolenou. Ale chtělo by to víc času a víc brigád. Tak nám držte pěsti... teda spiš mně, Dobík je supr!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář